Bli med på orientering

Postet av Snåsa IL den 29. Mai 2020

Snåsa IL Orientering ønsker å bidra til at bygdas unger blir kjent med orienteringssporten, og kan få trene med kart. Orientering er en spennende aktivitet i seg selv, som krever kondisjon og konsentrasjon samtidig. Å mestre kartlesing er en styrke når man går i fjellet. Med voksende aktivitet er det et mål at så mange barn som mulig skal få sjansen til å prøve orientering i trygge former og med nærmiljøet som arena.. 

Vi har vanligvis to løyper, hvor en er lett og følger enkle ledelinjer som stier og veier og postene ligger på ledelinjene. Den andre løypa bør ha litt mer krevende orientering, uten at det skal være umulig å finne fram for ungdom og voksne. Det er fint at voksne og barn kan delta på den samme aktiviteten. Det går for eksempel an å følge barna rundt (gjerne skygge i bakgrunnen for å la dem finne fram mest mulig selv, samtidig som det er trygt for dem å vite at du er like bak), og så ta den lengre løypa selv etterpå. 

Det er mulig å få veiledning både for voksne og barn, og det er ikke noe krav til hverken utstyr eller kunnskaper på forhånd. 


Usynlig-O

Usynlig- O - Det er utviklet en app som gir deg enkel tilgang til orienteringsløyper i hele landet. Den er gps-basert, og istedet for at Orienteringsgruppa henger ut poster som man stempler på vil appen gi i fra seg en lyd når du er på riktig post.

Vi har laget en mini-testløype i sentrum, og tre ulike løyper i Sandnesmarka med ulik lengde og vanskelighetsgrad, så her er det noe å bryne seg på for de fleste.
Løypene kan tas når som helst i sommer, og kartene finner du inne på appen. De kan skrives ut eller eventuelt bare bruke telefonen. Det er mulig å få hint underveis i løypa, for eksempel ved å spørre om retning eller lengde til neste post.
Når du lager en bruker (bedre å lage en bruker enn å bruke google-konto) vil navnet ditt og tiden framkomme på resultatlista.

Om noen har lyst til å gjøre seg kjent med appen under orienterinsløpet i sentrum ikveld, passer det fint å prøve mini-testløypa. Last ned appen hjemme.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.