Sørfjellrennet 2022- Oppsummert

Postet av Arild Mediaas Hjelde den 6. Apr 2022

Sørfjellrennet 2022

Ble 12 & 13.Mars gjennomført i strålende solskinn over majestetiske Sørfjellet. Med 177 startene fordelt på to dager var det to flotte skidager for både barn og voksne. 

 Med "åpen løype" slik som i koronaåret i 2021 ble Sørfjellrennet arrangert med to forskjellige løyper, en kort løype fra Enda på ca. 15 km, og den ordinære løypa fra Holsing ca. 30 km begge med målgang på Fosan Desko. I år fikk vi også gjennomført servering av saft, kaffe, skuffkake og vaffel til de som kom i mål. Vi fikk delt ut i overkant av 120 liter med saft, og stemninga var på topp både på Fosan Desko, og på matstasjonene begge dagene. Årets eldste deltager finner vi Svein Solbakken på 79 år, og yngste deltaker var Karen Ivarsdatter som blir 5 år i år. Begge passerte målstreken med god stil.

Under årets renn fikk vi registrert over 40 nye deltagere (første gang), og i 2021 registrerte vi over 50 nye deltagere. Noe som både tyder på at Sørfjellrennet er populært også for den yngre generasjonen, og at kortløypa kan kalles en suksess. Selv om bildet ovenfor viser relativt faste og rutinerte deltagere var det mange barn og unge som tok turen over fjellet :-).


Liste med vinnere av uttrekkspremier finner du ved å trykke her:
Premier - Sørfjellrennet 2022


Konkurranseklassen:

I år hadde vi igjen en konkurranseklasse i rennet. To personer stilte til start og gikk konkurranseklassen som starter på Holsing med målgang på Fosan Desko.


Vinner i konkurranseklassen ble Ola Hammer Langleite, og andreplassen gikk da til Tor Bøgseth.
Offisiell resultatliste:

Start nummer 101- Ola Hammer Langleite

1:45:10

Startnummer 102- Tor Bøgseth

1:53:18

Skigruppa gratulerer for strålende innsats til deltagere i konkurranseklassen, og håper på et enda sterkere felt på startstreken neste år.
Endelig matstasjoner igjen!

Årets sørfjellrenn ble arrangert uten koronarestriksjoner, noe som betydde at vi kunne gjeninnføre matstasjonene våre igjen. Det ble godt mottatt av alle som var på tur over fjellet, både i kortløypa fra Enda, og langløypa fra Holsing. Snåsa Bygdekvinnelag sponser og serverte totalt 44 liter med havresuppe på stasjonen ved Merkestjønna.

Mye folk, og populært med havresuppe på matstasjonen ved Merkestjønna.

 


Det var full fart på Fosan Desko, og vaffellukta sto ut fra lokalene ved målgang. Varm saft/kasse, og en god hjemmelaget vaffel falt godt i smak blant deltagerne som kom i mål under årets renn.Skigruppa retter en stor takk til Sørfjellrennkomiteen med Ola Ålmo i spissen, samt Snåsa Snøscooterklubb, Snåsa Bygdekvinnelag for strålende og viktig bidrag til Sørfjellrennet. Det hadde nok ikke vært mulig å arrangere rennet i formen vi nå kjenner til uten innsatsen fra ildsjeler som jobber målrettet for å planlegge og tilrettelegge for traseen og matstasjonene :-).

Tråkkemaskina på tur over sørfjellet fra Holsing igjen, grytidlig Søndags morgen.

 Takk for årets renn, og håper å se dere igjen neste gang :-)

Skigruppa i Snåsa IL.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.