ENORMT GODT OPPMØTE – dobling fra i fjor PÅ SNÅSASTAFETTEN 2020

Postet av Siv Merethe Gederaas Belbo den 15. Jan 2020

Snåsastafetten er det største arrangementet som Snåsa Ils skigruppe arrangerer i løpet av året med både flest involverte og deltakere fra hele norddelen av Trøndelag. Stafetten inngår i NA karusellen 2020 og hadde over 200 deltakere fra 14 klubber fra Frol i sør til Terråk i nord som gikk stafett i lett snødrev på Bjørgan Skistadion. Spillum IL, Steinkjer skiklubb og Snåsa IL stilte med flest lag. 

-  Det er veldig gledelig i ei tid nyhetene fokuserer på redusert deltakelse og stort frafall fra skiidretten blant barn og unge. På Snåsa står skisporten fortsatt sterkt og det er mange skiglade barn og unge som liker å gå på ski. Det lover godt for framtida for skisporten i regionen - sier leder for skigruppa Siv Merethe Belbo. 

Samtidig ser vi tendensen til at de aller fleste er fra 7 år og opp til 12 år, deretter dabber dessverre interessen av. Dette er noe vi må jobbe kontinuerlig med og bidra til spennende aktiviteter og samlinger som trekker ungdommene med. 

Avhengig av et stort frivillig mannskap

Et stort korps av frivillige har gjort en fantastisk innsats med å tilrettelegge og gjennomføre stafetten. Flere storfamilier med tre generasjoner i aktivitet – bidrar til at det er mulig å gjennomføre et slikt stort renn i ei lita bygd. 

Rennleder Morten Hernes har fulgt værmeldingen tett i lengre tid.  

- Vi gamlet på godt med snø, noe som har innfridd tilgangs. Vakker blå himmel viste seg også da startskuddet gikk. God stemning og masse skiglede gjennom hele løpet. De ivrigste avsluttet skidagen med noen timer i alpinanlegget like ved.   

 Resultater og presseklipp: http://www.snasail.no/p/28396/snasastafetten

Mer info på heimesida til Nord Trøndelag idrettskrets og facebooksida til Snåsa IL skigruppa : (https://www.facebook.com/groups/358188834655419/?ref=bookmarks)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.