Innherredsidretten samarbeider

Postet av Snåsa IL den 14. Sep 2019

I Steinkjer-Avisa 13.sept kunne du lese at Innherredsidrettsen har sendt ut en pressemelding om at Innherredsidretten inngår et forpliktende samarbeid for å skape mer og bedre idrettsaktiviteter for barn, unge og voksen på Innherred. En styrket samhandling mellom idretten, kultur, det offentlige og næringslivet er en klar målsetting med samarbeidet.

Idrettsrådene i Snåsa, «nye» Steinkjer (Steinkjer og Verran), Inderøy, Verdal og Levanger har i lengre tid vært samlet og jobbet i lag for å styrke breddeidretten på Innherred og det er dannet et felles Innherred Idrettsoneråd.

- Det er derfor helt naturlig at vi nå inngår en samarbeidsavtale med Trøndelag idrettskrets, for å ytterligere samhandle for å gjør oss til en tydelig stemme på vegne av vel 29 000 medlemmer i alle idrettslagene i de 6 kommunene – sier sonerådskoordinator Harald Overrein.

Dette bekrefter daglig leder av Trøndelag Idrettskrets Kjell Bjarne Helland som er mektig imponert over samarbeidsviljen og evnen til å koordinere og lære av hverandre, som lederne i idrettsrådene på Innherred har vist. - De har virkelig greid å være tydelig på idrettspolitiske saker som er viktig for denne regionen.

- Vi i idrettsrådene ønsker å brette opp ermene og samarbeide tettere nettopp for å arbeide for best mulige forhold for idretten i den enkelte kommunen. Vi ønsker å være en arena for samarbeid mellom idrettslagene, idrettskretsen og den enkelte kommune – fastholder Paul Elvebø, Verdal Idrettsråd.

Videre presiserer Siv Merethe Gederaas Belbo fra Snåsa Idrettsråd - at arbeidet skal bidra til å styrke idrettens rammebetingelser.

- Vi merker at Trondheimsregionen har masse ressurser til kjempe deres idrettspolitiske saker, og nå ønsker vi å styrke vår posisjon gjennom tettere samarbeid. Reduksjon av organisasjonsavstand innen idretten er også en ønsket effekt.

Partene som er tilknyttet denne avtalen er likeverdige og jevnbyrdige. Idrettssoneråd Innherred er ikke et selvstendig organisasjonsledd, og har ikke vedtaksmyndighet som kan overstyre idrettsrådene i kommunene, men bygger på et samarbeid gjennom konsensus.


Her kan du se artikkelen: https://www.steinkjer-avisa.no/nyheter/2019/09/13/Innherredsidretten-samarbeider-19932292.ece?fbclid=IwAR2CNWGneRwhEuoH10Lc8NgEZYi9YOgwYIol4rnDRIOepgyxzDVqIspRAB8 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.