Stor fotballglede i Viosen

Postet av Snåsa IL den 19. Aug 201750 barn og unge var i helga samlet på Tine fotballskole i Viosen. Etter første samling fredag ettermiddag avsluttet mange av barna sin første økt med brede glis. Også de som har vært med i flere år storkoser seg her.

– Det er kjempeartig, både med trenerne og øvelsene. Det er trist at det er det siste året vi får være med, sier Melanija Hollås (12).

Både hun og hennes jevnaldrende venninner synes det er ekstra artig med fotballskole i tillegg til vanlige treninger. Det satte nok også en liten spiss at de ble trent av Mari-Anna Tømmerås og Trondheims-Ørn-klare Amanda Østvik. Men også trenerne synes dette er gøy.

– De er flinke og skjønner det meste. De eldste her er så sammenspleiset fra før. Så er jo vi også fra Snåsa og kjenner dem jo litt fra før, forteller Amanda.


Trenger flere

De unge instruktørene ble i forkant kurset av Laara Dunfjell

– Vi har en stor ressurs i Laara. Han startet med fairplay og at alle skal bli sett. Det er godt å ha en utdannet trener, sier leder Janka Berg i fotballgruppa. For det skorter fortsatt på trenere i Snåsa.

– Vi er en liten klubb. Det er cirka 30 lagledere og trenere i Snåsa. Vi har mange bra folk, men trenger flere. Vi håper å få med flere foreldre på grasrot-trenerkurset i oktober, sier Berg som synes det er flott å få med den kommende Trondheims-Ørn-spilleren Østvik blant instruktørene.

– Amanda er et kjempeforbilde å ha med, sier Berg.

Flere opplever at fotballgruppa i Snåsa IL har fått en ny vår. Med omorganisering i styre og stell, det smitter også på spiller e og folk rundt. Idrettslagets hovedsponsor begrunnet sitt besøk med nettopp denne nye given.

– Det er artig å sponse dem når vi ser de hever seg. Jeg tror alle legger merke til at fotballgruppa har mer engasjement og energi.

Vi vil også symbolisere at vi er her og bidrar, selv om mye annet sentraliseres, sier Evy Nessan Østborg i Sparebank 1 SMN.


Trenger utstyr

I anledningen delte hun ut både fotballmål, baller og ballnett til fotballgruppa. Lederen i fotballgruppa sier dette kommer godt med.

– Vi vil engasjere til aktivitet og at barna skal få spille fotball. Vi setter veldig pris på utstyret vi får. Vi ønsker også å kjøpe en 3x3-bane for å få mer spilling for de minste. Det er fryktelig kostbart – 16 000 kroner uten målene. Men nå har vi jo målene, smiler Berg.

Tine fotballskole feirer i år 20 år. Barna fikk delt ut både sekk, gullskjorter og en fotball hver i anledningen.

Leder Siv Merete G. Belbo er strålende med støtten både fra både Tine og hovedsponsoren.

– Vi setter også utrolig pris på å ha en hovedsponsor som er med på bredden i aktiviteter.


BIRGER RINGSETH

birger@snasningen.noKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.