Snåsa J15 vant spennende oppgjør

Postet av Snåsa IL den 21. Mai 2017

VIOSEN: Snåsa - Kolvereid 6–4 (2-0). Snåsajentene troner på tabelltoppen etter spennende og målrikt oppgjør mot Kolvereid på Viosen stadion. Jentene på 15 årslaget til Snåsa har hatt en god start på sesongen,og med to seire bak seg tok de torsdag kveld imot Kolvereid på hjemmebane i Viosen. Kolvereid hadde bare klart en uavgjort tidligere i sesongen, og skulle på papiret være overkommelig motstand for snåsningene.

Kontroll
Allerede fra avspark var det tydelig at hjemmelaget hadde planer om å ta kontroll, og i løpet av de første ti minuttene spilte de seg til flere gode sjanser. Kolvereid kom seg sjelden i angrep, og snåsningene jobbet godt. 19 minutter inn i kampen fikk endelig hjemmelaget lønn for strevet. Etter flere store sjanser, som hadde blitt reddet på strek eller gått stang ut, var Jonna Dunfjeld Mølnvik sterkest i en hodeduell og headet inn kampens første mål, 1–0.

Våknet
Etter scoringen våknet Kolvereid litt, og i løpet av de neste ti minuttene spilte de seg til flere hjørnespark. Selv om snåsningene ble presset virket de til å ha kontroll og fikk klarert bortelagets angrep uten større vansker. Fremover jobbet snåsajentene godt med fler opprullinger langs sidene der de kom til innlegg, og foran mål var det kun marginer som forhindret baklengsmål for Kolvereid. I kampens 39. minutt ble det imidlertid nok en gang jubel for hjemmelaget, da Mathea Aune Bardal klinket til fra 12 meter og inn bak bortelagets keeper, 2–0. 2–0 ble også pauseresultatet etter en underholdende førsteomgang der hjemmelaget helt klart hadde fortjent flere mål.

Jevnt
Andreomgang åpnet med press fra Kolvereid, som i løpet av åpningsminuttene kom til flere store sjanser. Etter hvert kom også hjemmelaget mer med og etter sju minutter driblet Jonna Dunfjeld Mølnvik seg gjennom bortelagets forsvar og satte ballen forbi keeper, 3–0. Tre minutter senere var samme spiller nok en gangfrempå og etter litt tumulter i feltet økte hun til 4–0 for hjemmelaget. Med en 4–0 ledelse så det ut til at snåsningene hadde seieren i sin hule hånd, men det skulle vise seg at Kolvereid hadde flere ess i ermet. I omgangens 24. minutt gikk gjestene i angrep. Innsatsen forover betalte seg med en scoring, 4–1. Et trøstemål var det nok mange både i publikum og blant spillerne som tenkte, men bortelaget ga seg ikke der. Ett minutt senere redusere de til 4-2, før de kun minutter etter på satte inn 4–3.

Kalddusj
Tre baklengsmål på omtrent like mange minutter var en kalddusj for hjemmelaget, som nå så muligheten for at de i verste fall kunne miste et poeng eller tre. Snåsajentene skjerpet spillet og ga tilbake med samme mynt. I omgangens 30. minutt skriver Elli-Jonna Joma seg på scoringslisten, 5–3. Like etter kjørte Snåsa et flott angrep på høyre side ved Lilly Johansen. Hun slo et innlegg inn i feltet der hun traff Mathea Aune Bardal, 6–3. Kolvereid kom tilbake nok en gang og reduserte til 6-4, dette ble også sluttresultatet i en underholdende, målrik og spennende kamp. - Jentene imponerer meg gang på gang med god treningsmoral, og de tar til seg det som blir sagt. Før kampen trente vi spesifikt på hjørnespark og dødballsituasjoner, og da er det gøy at vi scorer kampens første mål på en heading. Vi hadde litt rusk i forsvaret da vi slapp inn tre baklengs på få minutter, så der må det rufses opp litt, men ellers er jeg svert godt fornøyd, sier trener Bernt Ola Berg.