Bli med på orientering

Postet av Snåsa IL den 29. Mai 2020

Snåsa IL Orientering ønsker å bidra til at bygdas unger blir kjent med orienteringssporten, og kan få trene med kart. Orientering er en spennende aktivitet i seg selv, som krever kondisjon og konsentrasjon samtidig. Å mestre kartlesing er en styrke når man går i fjellet. Med voksende aktivitet er det et mål at så mange barn som mulig skal få sjansen til å prøve orientering i trygge former og med nærmiljøet som arena.. 

Vi har vanligvis to løyper, hvor en er lett og følger enkle ledelinjer som stier og veier og postene ligger på ledelinjene. Den andre løypa bør ha litt mer krevende orientering, uten at det skal være umulig å finne fram for ungdom og voksne. Det er fint at voksne og barn kan delta på den samme aktiviteten. Det går for eksempel an å følge barna rundt (gjerne skygge i bakgrunnen for å la dem finne fram mest mulig selv, samtidig som det er trygt for dem å vite at du er like bak), og så ta den lengre løypa selv etterpå. 

Det er mulig å få veiledning både for voksne og barn, og det er ikke noe krav til hverken utstyr eller kunnskaper på forhånd. 


Usynlig-O

Usynlig- O - Det er utviklet en app som gir deg enkel tilgang til orienteringsløyper i hele landet. Den er gps-basert, og istedet for at Orienteringsgruppa henger ut poster som man stempler på vil appen gi i fra seg en lyd når du er på riktig post.

Vi har laget en mini-testløype i sentrum, og tre ulike løyper i Sandnesmarka med ulik lengde og vanskelighetsgrad, så her er det noe å bryne seg på for de fleste.
Løypene kan tas når som helst i sommer, og kartene finner du inne på appen. De kan skrives ut eller eventuelt bare bruke telefonen. Det er mulig å få hint underveis i løypa, for eksempel ved å spørre om retning eller lengde til neste post.
Når du lager en bruker (bedre å lage en bruker enn å bruke google-konto) vil navnet ditt og tiden framkomme på resultatlista.

Om noen har lyst til å gjøre seg kjent med appen under orienterinsløpet i sentrum ikveld, passer det fint å prøve mini-testløypa. Last ned appen hjemme.


0 Kommentar

Klar for ny friidrettssesong!

Postet av Snåsa IL den 27. Mai 2020

Endelig er vi klare for en ny friidrettssesong!

Vi starter opp med terrengløp tirsdag 2. juni ved Snåsa skole. Pga. dagens Coronasituasjon blir det ingen startavgift eller kiosk, og vi oppfordrer til å holde god avstand (1 m) til andre deltakere. Alle som deltar her får en flaske med Snåsavann.

Videre aktiviteter finner dere på vedlagt aktivitetsplan. Merk dere at Snåsamila er tilbake, så det er bare å starte opp med treninga! 


Aktivitetsplan 2020 Friidrettsgruppa Snåsa IL

 

 

Dato:

Aktivitet:

Hvor:

Viktig info:

02.06.

 

Terrengløp

 

Snåsa skole

Kl 18.00, påmelding fra kl 17.30. GRATIS

04.06

Friidrettstrening

 

Viosen stadion

Kl 18.00-19.30

09.06

Terrengløp

 

Finsås v/saga

Kl 18.00, påmelding fra kl 17.30. GRATIS

11.06

Friidrettstrening

 

Viosen stadion

Kl 18.00-19.30

18.06

Friidrettstrening

Viosen stadion

Kl 18.00-19.30

 

26.08

NA-karusell (Grongleikene)

Grong

 

 

29.08

 

Snåsamila

Start og mål v/bankbygget

Mona rundt

Kl 12.00.

Påmelding fra kl 11-00

03.09

 

Pers’n

Viosen stadion

Kl 18.00, påmelding fra kl 17.30.
50 kroner

10.09

Pers’n

Viosen stadion

Kl 18.00, påmelding fra kl 17.30. 50 kroner

17.09

Terjeløp

Viosen stadion

Kl 18.00, påmelding fra kl 17.30.
50 kroner

 


0 Kommentar

Restaurering av klubbhuset i Viosen

Postet av Snåsa IL den 6. Mai 2020

Det har lenge vært et mål for Snåsa IL å pusse opp klubbhuset i Viosen og nå er vi endelig igang, og har vært det en stund. 

Sørveggen ute ferdig og det er klart til maling innvendig og utvendig stort sett. Vegger er lektet ut og rørlegger og elektriker er ferdig med det skjulte anlegget . Vegger/tak/ gulv står for tur samt kjøkken på kiosk og handikap wc.

På bildene nedenfor ser du hvordan fremgangen er. 

Det er Bergsmo og Lunde som har har fått oppdraget med å oppussingen, samt at det gjøres noe på dugnad.  

Pengene vi fikk fra Gjensidigestiftelsen og gjennom Vinterlotteriet brukes til restaureringen.

0 Kommentar

Påmelding fotballsesongen 2020

Postet av Snåsa IL den 4. Mai 2020

Vi ønsker gamle og nye spillere velkommen til å melde seg på fotballsesongen 2020. Vi kan tilby seriespill for 4./5.trinn og opp til G/J-16. Bindende påmelding da vi melder på lag i kretsens seriespill. For spillere under 4.trinn, ned til 2014-kullet, vil det bli ny runde med påmelding til våren, men dere må gjerne melde dere på allerede nå.

 

Ved spørsmål, ta kontakt med Linda L på nr 95158512.

 

Meld deg på her:  https://snaasail.weborg.no/event/28


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline