Til topps etter enorm mobilisering!

Postet av Snåsa IL den 27. Sep 2019

Snåsa IL gikk til topps i NTE konkurransen "laget mitt" og har nå styrket klubbkassa med 50 000,-. Det kommer godt med siden idrettslaget har mange prosjekter og aktiviteter på gang!

Leder og initiativtaker Bård Landsem er utrolig  takknemlig, - TUSEN TAKK for enorm mobilisering og engasjement blant snåsninger, naboer, venner og likeså uvenner!  Vi har ikke fått til dette uten den enorme entusiasmen for Snåsa og Snåsa IL fra alle hold i bygda og mange Snåsafans utenfor bygda og gode venner i bygder og byer i Trøndelag og rundt omkring i landet. Tror til og med at en del Grongninger stemte på oss.

En spesiell takk til Snåsa ILs engasjerte ungdommer som har hatt massiv stemming på skolene, laget kule vidoer for å mobilisere folk til å stemme, dratt i folk på instagram og snapchat, sittet på butikken og spurt om folk har stemt i dag og mye mye mer Likeså har visst melkeroboter og flisfyrer i hele bygda stemt på nettopp Snåsa IL.

Nyhet på Trønder Avisa :https://www.t-a.no/nyheter/2019/09/27/Sn%C3%A5sa-Idrettslag-til-topps-i-%C2%ABLaget-Mitt%C2%BB-%E2%80%93-En-enorm-mobilisering-20039107.ece

Her er link til NTEs livsending fra trekningen: https://www.facebook.com/ntegrontforsprang/videos/411062599612407/?t=14
0 Kommentar

Smøre-kurs med tusen tips!

Postet av Snåsa IL den 25. Sep 2019

Mange foreldre synes det er kjempevanskelig å smøre skiene til barna. Og barna synes det er helt forferdelig å gå på ski som mangler både feste og gli! Og det blir ikke enklere for oss foreldre når det er en jungel av smøremidler og utstyr å få kjøpt. Derfor var det mange gode tips å få da Ola Ålmo ga oss et lynkurs i smøring av ski søndag kveld på brakka i Viosen.

PRI 1 Kjøp ski med riktig spenn og som passer den som skal bruke skiene! Dette handler mye om kroppsvekt og type ski. Barn skal heller vokse seg ut av spennet enn inn i spennet…! Her får man god hjelp hos forhandler, så man behøver ikke være ski-ekspert for å gjøre de rette valgene. Og med riktig spenn finner man smøresonen på skiene, noe som er helt avgjørende for å få et godt feste på skiene.

Ola har lang og god erfaring med skiprepping og tok en grundig gjennomgang på hvordan vi renser ski som har stått sommeren over med gammelt klister, barnål og mose. Og han viste hvordan man smører skiene til ny sesong, herunder tips på hvordan man bruker et strykejern til hvordan bygger opp voksen i smøresonen slik at man har litt «å tære på»!

Hva med alt utstyret da? Jo, noe er kjekt å ha. Men la pengeboka og fornuften styre innkjøpet.   De aller fleste av oss smører skiene til barna og til oss selv, som enten skal på fjelltur eller delta i et turrenn. Kun fåtallet deltar i konkurranser på et høyere nivå.

Styret i skigruppa syntes det var så mange gode tips denne kvelden, at vi velger å kjøre et nytt smørekurs når sesongen er i gang!

Bilder som viser smarte triks- finner du her.


0 Kommentar

Takket av banksjef Gunnar Thorsen i SMN

Postet av Snåsa IL den 14. Sep 2019

Snåsa Idrettslag ved Siv Merethe Belbo og Terje Våg var med når banksjef Gunnar Thorsen i Sparebanken Midt-Norge ble takket av fredag 6.sept. Det var også innsetting av ny banksjef, Guri Brede. 

Gunnar har betydd utrolig mye for Snåsa Idrettslag og snåsasamfunnet. Stikkord som blir forbundet med han av tidligere treningskompiser, samarbeidspartnere, trenere og øvrige supportere på Snåsa er hissig, bestemt, sosial, samlende og med et stort hjerte for Snåsa. 

Siv Merethe holdt tale på vegne av idrettslaget og dette var noe av det hun sa:

"Tilbake til vel ja slutten av cambriumtiden som ungene sier – ja mens du bodde på Snåsa - var du svært aktiv i mye og mangt. Du var inkluderende, flink til å få med deg alle uansett alder, handikap ol. Flink til å verdsette ALLE, som har gjort en innsats. Du er på mange vis en superSosial type og du var også kjent for å utnytte tida godt bl a ved å hoppe av bilskyss fra møte og løpe et par mil heim til Snåsa.

Så har flere av dine treningskompiser fått kjenne på ditt enorme konkurranseinstinkt, og det antas ikke å ha endra seg med alderen. 

Og i glanstida som jeg skjønner du kaller Snåsatida naturligvis – så var du engasjert både for å gi et godt sportslig tilbud til barn og unge, mosjonstilbud til voksne gjennom fellestreninger og mosjonsløp og ikke minst skape et godt miljø bl a turer til større arrangement på Østlandet og te Finland hører jeg rykter om. Stikkord æ har fått av dine konkurrenter og trimkompisa er: Snåsa mila, Snåsakuten, Snåsakarusellen, Oslo Maraton, StOlafsloppet.  Og sida du va banksjef på Snåsa og dåkk bodd like ved idrettsbanen i Viosen va du veldig lett å be. Flere derav nåværende leder i idrettslaget Bård Landsem, vil aldri glemme harde intervall-økter både i strandvegen og bakkeløp oppover nyveien mot sentrum. Positiv, humørspreder men også seriøs og målbevisst i ditt bidrag til idretten på Snåsa."


Vi har vært heldige med vår mangeårige sponsor som har medført mange gode tilslag med støtte. Vi håper et godt samarbeid videre med ny banksjef Guri Brede. 


Bilde tatt av Snåsningen


0 Kommentar

Innherredsidretten samarbeider

Postet av Snåsa IL den 14. Sep 2019

I Steinkjer-Avisa 13.sept kunne du lese at Innherredsidrettsen har sendt ut en pressemelding om at Innherredsidretten inngår et forpliktende samarbeid for å skape mer og bedre idrettsaktiviteter for barn, unge og voksen på Innherred. En styrket samhandling mellom idretten, kultur, det offentlige og næringslivet er en klar målsetting med samarbeidet.

Idrettsrådene i Snåsa, «nye» Steinkjer (Steinkjer og Verran), Inderøy, Verdal og Levanger har i lengre tid vært samlet og jobbet i lag for å styrke breddeidretten på Innherred og det er dannet et felles Innherred Idrettsoneråd.

- Det er derfor helt naturlig at vi nå inngår en samarbeidsavtale med Trøndelag idrettskrets, for å ytterligere samhandle for å gjør oss til en tydelig stemme på vegne av vel 29 000 medlemmer i alle idrettslagene i de 6 kommunene – sier sonerådskoordinator Harald Overrein.

Dette bekrefter daglig leder av Trøndelag Idrettskrets Kjell Bjarne Helland som er mektig imponert over samarbeidsviljen og evnen til å koordinere og lære av hverandre, som lederne i idrettsrådene på Innherred har vist. - De har virkelig greid å være tydelig på idrettspolitiske saker som er viktig for denne regionen.

- Vi i idrettsrådene ønsker å brette opp ermene og samarbeide tettere nettopp for å arbeide for best mulige forhold for idretten i den enkelte kommunen. Vi ønsker å være en arena for samarbeid mellom idrettslagene, idrettskretsen og den enkelte kommune – fastholder Paul Elvebø, Verdal Idrettsråd.

Videre presiserer Siv Merethe Gederaas Belbo fra Snåsa Idrettsråd - at arbeidet skal bidra til å styrke idrettens rammebetingelser.

- Vi merker at Trondheimsregionen har masse ressurser til kjempe deres idrettspolitiske saker, og nå ønsker vi å styrke vår posisjon gjennom tettere samarbeid. Reduksjon av organisasjonsavstand innen idretten er også en ønsket effekt.

Partene som er tilknyttet denne avtalen er likeverdige og jevnbyrdige. Idrettssoneråd Innherred er ikke et selvstendig organisasjonsledd, og har ikke vedtaksmyndighet som kan overstyre idrettsrådene i kommunene, men bygger på et samarbeid gjennom konsensus.


Her kan du se artikkelen: https://www.steinkjer-avisa.no/nyheter/2019/09/13/Innherredsidretten-samarbeider-19932292.ece?fbclid=IwAR2CNWGneRwhEuoH10Lc8NgEZYi9YOgwYIol4rnDRIOepgyxzDVqIspRAB8 0 Kommentar

Ski - foreldremøte / smørekurs

Postet av Snåsa IL den 13. Sep 2019

Søndag 22.09 kl 19 inviterer skigruppa alle foreldre til et møte på Idrettsbrakka. Tema for møtet blir plan for treninger i høst og informasjon om treningssamling "Camp Øverbygg". Vi ønsker et godt samarbeid med foreldregruppa og håper på stort oppmøte! Velkommen! Møtet er for alle foreldre fom 3. trinn. 

Vi lover godt humør og kveldsmat :) 


0 Kommentar

Vellykket Andorfjellet opp 2019

Postet av Snåsa IL den 1. Sep 2019

Tusen takk til alle som var med på Andorfjelleopp i dag både i trimklassen og konkurranseklassen. 

Det var 100 personer som var med på løpet og av de var 32 barn. 13 stilte til start i konkurranseklassen og også i år ble det ny løyperekord på damesiden. Den var det Jenny Farbu fra Inderøy som tok med tiden 41:18 og hun er bare 13 år gammel. Vi gratulere henne og håper hun kommer tilbake neste år også. 

I herreklassen var det Kristian Falmår som vant med tiden 36:11

Det var meldt litt dårlig vær så de som ville kunne starte i trimklassen kunne begynne å gå kl 09.00 Det var det noen som benyttet seg av og det var jevnt med folk  som gikk oppover fjellet. Kl 12:20 kom dt såpass mye slagregn og tjukk skodde at vi måtte bryte på toppen og geleide folk ned igjen. Glatt ble det også, så vi fikk uheldigvis et beinbrudd midtveis i lia. Heldigvis kom luftambulansen og fikk tatt med den skadde til Levanger.  Vi også takker luftambulansen for rask bistand når behovet meldte seg

Takk til sponsorene våre: SpareBank1, Norsk Navigasjon, Almo Hjort og Snåsa Fjellstyre  

Takk for i år, og velkommen tilbake i 2020!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline