UTSATT: Sørfjellrennet - 60 års jubilant den 22. mars.

Postet av Snåsa IL den 10. Mar 2020

Sørfjellrennet utsatt på ubestemt tid. 

Med de nasjonale retningslinjer som er gitt for å begrense Korona-smitte velger vi nå å utsette Sørfjellrennet, på ubestemt tid. Vi har svært gode snøforhold i løypa og tenker at det kan åpne seg muligheter i løpet av sesongen.  Vi beklager overfor trofaste gjengangere og nye løpere av Sørfjellrennet. Det kommer flere muligheter. Vi på Snåsa har et flott terreng, fine løyper og masse snø som vil vare lenge enda. I en tid der vi blir oppfordret til å unngå store folkemengder - er kanskje en skitur i Lysløypa, Bygdeløypa eller innover fra Myrseth en fin avveksling.  Det vil komme dager med strålende sol og skarpt skiføre også i år


Tradisjonsrike turrennet med mange premier

Tradisjonsrike turrennet over Sørfjellet skulle gå av stabelen søndag 22. mars. Siden 1952, først året det ble arrangert har flere tusen snåsninger og enkelte utabygdes gått over fjellet i høyst varierende vær og fart.  Som det står i jubileumsboka "Øvvi kul'n" er dette et skirenn med tradisjon og sjel. Kun små korrigeringer av statutter er gjort og premieringen er nokså avansert med både barneklasser og overlappende voksenklasser med egne premieringer. Svend Harald Tømmerås har fortsatt stålkontroll med dette. I tillegg er det drøssvis av uttrekkspremier for store og små. 

Løypetrase

Årets renn starter på Holsing og går over fjellet gjennom skog, kratt, myr og høgfjell før det svinger nedover mot Kovatnet og Mollan. Total lengde med målgang på Fossan Desko: 27 km (27,2)

Første matstasjon etter 10 km (9,7) og andre matstasjon etter 19 km (18,8)

Forberedelser og enorm dugnadinnsats

Det legges ned hundrevis av timer med dugnadsinnstas for å få til Sørfjellrennet. Det er et krevende renn og heldigvis har vi mange ildsjeler i løypekomiteen som har jobbet siden i fjor vår med forberedelser. En rapport fra løypekomiteen ved Nils Erik Fossum pr 9.3.20: 

Steinar Bomo har kjørt tråkkemaskina i mange år over fjellet. I år kjørte Lars Anders Larsen tråkkemaskina for første gang og fikk litt å jobbe med. Mye snø enkelte steder, og vanskelig snø, fuktig "klabbsnø" blandet med fokksnø, men taklet det utmerket. Det er jo dårlig med telefondekning over fjellet, så vi er alltid minst en som er med på skuter, i tilfellet noe skulle skje. Løypa skal jo også stikkes, særlig over snaufjellet der det kan være dårlig sikt og er lite fastpunkt i terrenget. Det gjør vi da i samme slengen, når vi kjører over sammen med tråkkemaskina.

Ellers er Ola Vedal "løypegeneral" og kjenner både fjell og trasè etter mange år som både løper og arrangør. I tillegg er Harald Kavli sammen med meg med fra målsiden, og vi har tråkket en gang over fjellet med skuter i forkant for å få en såle, og litt ekstra i de mest utfordrende partiene. Og så har vi med Jo-Sturle Nyås og Jakob Olav Holsing fra startsiden. Ved behov, så stiller de opp fra Dal / Dæli, enten det er rydding eller hvis det er lite snø og det må gjøres en innsats for å få nok til at tråkkemaskina kan kjøre. Utfordringene med snø er oftest opp fra Holsing, og starten på fjellet. Er det lite snø på Agle, så korter vi som oftest ned løypa. For 2 år siden var det vel målgang på Mollan, og i år har vi målgang på Fossan Desko. Det er en god del ekstra arbeid med å legge snø over to broer for å få løypa helt til Agle, og den siste bakken opp er heller ikke særlig morsom for de aller fleste, når skiene begynner å bli glatte og man har gått tre mil over fjellet...

Kovasselva (det står vel Storslåttelva på kartet, elva mellom Kovatnet og Movatnet) er en utfordring de årene den ikke har skikkelig is. I år frøs den ikke til før den kuldeperioden som var nå nylig. Der ble det i år lagt en snøbro oppå isen, men vi ser nå på muligheten for å bygge permanent bro, slik at vi ikke blir så avhengige av isen der.

Faksimile fra Snåsningen 11.03.20: 

Ellers er det en 30-talls ivrige snåsninger i gang med planlegging og forberedelser av start og målgang, premiering, servering mm. Dette er skigruppa veldig takknemlig for at alle vi spør stiller gladelig opp år etter år! 

Mer informasjon om Sørfjellrennet finnes på Skigruppas Facebook arr.: Sørfjellrennet 60.gang 2020

Flere bilder fra løypekomiteen: 0 Kommentar

Smøre-kurs med tusen tips!

Postet av Snåsa IL den 25. Sep 2019

Mange foreldre synes det er kjempevanskelig å smøre skiene til barna. Og barna synes det er helt forferdelig å gå på ski som mangler både feste og gli! Og det blir ikke enklere for oss foreldre når det er en jungel av smøremidler og utstyr å få kjøpt. Derfor var det mange gode tips å få da Ola Ålmo ga oss et lynkurs i smøring av ski søndag kveld på brakka i Viosen.

PRI 1 Kjøp ski med riktig spenn og som passer den som skal bruke skiene! Dette handler mye om kroppsvekt og type ski. Barn skal heller vokse seg ut av spennet enn inn i spennet…! Her får man god hjelp hos forhandler, så man behøver ikke være ski-ekspert for å gjøre de rette valgene. Og med riktig spenn finner man smøresonen på skiene, noe som er helt avgjørende for å få et godt feste på skiene.

Ola har lang og god erfaring med skiprepping og tok en grundig gjennomgang på hvordan vi renser ski som har stått sommeren over med gammelt klister, barnål og mose. Og han viste hvordan man smører skiene til ny sesong, herunder tips på hvordan man bruker et strykejern til hvordan bygger opp voksen i smøresonen slik at man har litt «å tære på»!

Hva med alt utstyret da? Jo, noe er kjekt å ha. Men la pengeboka og fornuften styre innkjøpet.   De aller fleste av oss smører skiene til barna og til oss selv, som enten skal på fjelltur eller delta i et turrenn. Kun fåtallet deltar i konkurranser på et høyere nivå.

Styret i skigruppa syntes det var så mange gode tips denne kvelden, at vi velger å kjøre et nytt smørekurs når sesongen er i gang!

Bilder som viser smarte triks- finner du her.


0 Kommentar

Ski - foreldremøte / smørekurs

Postet av Snåsa IL den 13. Sep 2019

Søndag 22.09 kl 19 inviterer skigruppa alle foreldre til et møte på Idrettsbrakka. Tema for møtet blir plan for treninger i høst og informasjon om treningssamling "Camp Øverbygg". Vi ønsker et godt samarbeid med foreldregruppa og håper på stort oppmøte! Velkommen! Møtet er for alle foreldre fom 3. trinn. 

Vi lover godt humør og kveldsmat :) 


0 Kommentar

Innkomne saker til årsmøtet

Postet av Snåsa IL den 13. Mar 2019

4 innspill til 3 ulike innkomne saker til årets årsmøte har kommet styret i hende innen fristen. 

I dette notatet er sakene drøftet og forslag til vedtak foreligger: Innkomne saker til årsmøtet 21.pdf

Ved uklarheter - gjerne ta kontakt i forkant av årsmøtet med styreleder Siv Merethe Belbo, 95115258 / post@snasail.no  

Sakliste til årsmøtet og årsmelding ligger  her.


Styret håper på mange gode diskusjoner som fører organisasjonen videre : )


0 Kommentar

VELKOMMEN - Årsmøte i Snåsa IL

Postet av Snåsa IL den 12. Mar 2019

Årsmøte i Snåsa IL holdes torsdag 21.mars på Gilstad, Snåsa kommune kl 19.30

Saker som ønskes fremmet på møtet må være sendt til styret innen 7 mars 2019. Vanlige årsmøtesaker.

 ÅRSMELDING for 2018 :  ÅRSMELDING 2018 - SNÅSA IDRETTSLAG-finale.pdf

ORGANISASJONSPLAN SIL 2019- vedatt årsmøte.pdf for idrettslaget.

I forkant av årsmøtet inviterer Snåsa kommune og Snåsa Idrettslag til åpen inspirasjonssamling  kl 18.00. Inspirasjonssamlinga er et felles arrangement med Snåsa Kommune og Snåsa IL hvor alle som er interessert i å lære mer om idrettsglede i et folkehelseperspektiv, er hjertelig velkommen.

Visjonen i idrettslaget, jf vedlagt organisasjonsplan, er «Idrettsglede for alle!» og verdiene vi jobber for hver bidige dag, er tydelig:

  • Glede gjennom mestring
  • Fellesskapsfølelse
  • Helse gjennom hele livet
  • Ærlighet gjennom synbare holdninger.

Og målene for arbeidet vårt skal underbygge disse verdiene. I dagens samfunn er det mye snakk om prestasjoner og resultater – ofte kan det virke som om foreldre/foresatte/ trenere er mer opptatt av dette enn ungene/idrettsutøverne. Gode opplevelser, trivsel og mestring skal være fundamentet i all idrettsaktivitet. Vi er så heldig å ha mange engasjerte i Snåsa som ønsker å bidra til et godt idrettsmiljø, men vi ønsker å bli enda bedre - To dyktige faginspiratorer -  Mari Ann Landsem Melhus og Vegard Løvmo vil innlede og inspirere oss.

Velkommen :)0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline