Vinnere av Vinterlotteriet 2020

Postet av Snåsa IL den 29. Mar 2020

Da er endelig vinnerne av årets vinterlotteri trukket og vi kan fortelle hvilke nummer som har vunnet. 

Resultatet er som følger:
1.premie: 446 Arne Håkon Moe
2.premie: 51 Idrun Gåsmo
3.premie: 69 Jon Gran

Gratulerer så mye til vinnerne😊 

Vi ønsker å rette en stor takk til sponsorene Hjelde Maskinservice og Namdal VVS for at de ble med på dette. Stor takk også til alle som har kjøpt lodd og dermed bidrar til oppussing av klubbhuset i Viosen.

Vinnerne kan kontakte Lars Ketil Aasland på tel: 40605281 for informasjon om når dere kan hente premiene deres.


0 Kommentar

UTSATT: Sørfjellrennet - 60 års jubilant den 22. mars.

Postet av Snåsa IL den 10. Mar 2020

Sørfjellrennet utsatt på ubestemt tid. 

Med de nasjonale retningslinjer som er gitt for å begrense Korona-smitte velger vi nå å utsette Sørfjellrennet, på ubestemt tid. Vi har svært gode snøforhold i løypa og tenker at det kan åpne seg muligheter i løpet av sesongen.  Vi beklager overfor trofaste gjengangere og nye løpere av Sørfjellrennet. Det kommer flere muligheter. Vi på Snåsa har et flott terreng, fine løyper og masse snø som vil vare lenge enda. I en tid der vi blir oppfordret til å unngå store folkemengder - er kanskje en skitur i Lysløypa, Bygdeløypa eller innover fra Myrseth en fin avveksling.  Det vil komme dager med strålende sol og skarpt skiføre også i år


Tradisjonsrike turrennet med mange premier

Tradisjonsrike turrennet over Sørfjellet skulle gå av stabelen søndag 22. mars. Siden 1952, først året det ble arrangert har flere tusen snåsninger og enkelte utabygdes gått over fjellet i høyst varierende vær og fart.  Som det står i jubileumsboka "Øvvi kul'n" er dette et skirenn med tradisjon og sjel. Kun små korrigeringer av statutter er gjort og premieringen er nokså avansert med både barneklasser og overlappende voksenklasser med egne premieringer. Svend Harald Tømmerås har fortsatt stålkontroll med dette. I tillegg er det drøssvis av uttrekkspremier for store og små. 

Løypetrase

Årets renn starter på Holsing og går over fjellet gjennom skog, kratt, myr og høgfjell før det svinger nedover mot Kovatnet og Mollan. Total lengde med målgang på Fossan Desko: 27 km (27,2)

Første matstasjon etter 10 km (9,7) og andre matstasjon etter 19 km (18,8)

Forberedelser og enorm dugnadinnsats

Det legges ned hundrevis av timer med dugnadsinnstas for å få til Sørfjellrennet. Det er et krevende renn og heldigvis har vi mange ildsjeler i løypekomiteen som har jobbet siden i fjor vår med forberedelser. En rapport fra løypekomiteen ved Nils Erik Fossum pr 9.3.20: 

Steinar Bomo har kjørt tråkkemaskina i mange år over fjellet. I år kjørte Lars Anders Larsen tråkkemaskina for første gang og fikk litt å jobbe med. Mye snø enkelte steder, og vanskelig snø, fuktig "klabbsnø" blandet med fokksnø, men taklet det utmerket. Det er jo dårlig med telefondekning over fjellet, så vi er alltid minst en som er med på skuter, i tilfellet noe skulle skje. Løypa skal jo også stikkes, særlig over snaufjellet der det kan være dårlig sikt og er lite fastpunkt i terrenget. Det gjør vi da i samme slengen, når vi kjører over sammen med tråkkemaskina.

Ellers er Ola Vedal "løypegeneral" og kjenner både fjell og trasè etter mange år som både løper og arrangør. I tillegg er Harald Kavli sammen med meg med fra målsiden, og vi har tråkket en gang over fjellet med skuter i forkant for å få en såle, og litt ekstra i de mest utfordrende partiene. Og så har vi med Jo-Sturle Nyås og Jakob Olav Holsing fra startsiden. Ved behov, så stiller de opp fra Dal / Dæli, enten det er rydding eller hvis det er lite snø og det må gjøres en innsats for å få nok til at tråkkemaskina kan kjøre. Utfordringene med snø er oftest opp fra Holsing, og starten på fjellet. Er det lite snø på Agle, så korter vi som oftest ned løypa. For 2 år siden var det vel målgang på Mollan, og i år har vi målgang på Fossan Desko. Det er en god del ekstra arbeid med å legge snø over to broer for å få løypa helt til Agle, og den siste bakken opp er heller ikke særlig morsom for de aller fleste, når skiene begynner å bli glatte og man har gått tre mil over fjellet...

Kovasselva (det står vel Storslåttelva på kartet, elva mellom Kovatnet og Movatnet) er en utfordring de årene den ikke har skikkelig is. I år frøs den ikke til før den kuldeperioden som var nå nylig. Der ble det i år lagt en snøbro oppå isen, men vi ser nå på muligheten for å bygge permanent bro, slik at vi ikke blir så avhengige av isen der.

Faksimile fra Snåsningen 11.03.20: 

Ellers er det en 30-talls ivrige snåsninger i gang med planlegging og forberedelser av start og målgang, premiering, servering mm. Dette er skigruppa veldig takknemlig for at alle vi spør stiller gladelig opp år etter år! 

Mer informasjon om Sørfjellrennet finnes på Skigruppas Facebook arr.: Sørfjellrennet 60.gang 2020

Flere bilder fra løypekomiteen: 0 Kommentar

Vinterlotteri

Postet av Snåsa IL den 23. Jan 2020

Snåsa IL er i gang med et vinterlotteri.  Det er et stort behov for å pusse opp klubbhuset i Viosen og for å skaffe penger til dette prøver vi noe nytt og arrangerer et vinterlotteri med flotte premier fra bedrifter i Snåsa.  

Premier: 1. premie: Lynx Xtrim 600 ACE Viper Red fra Hjelde Maskinservice AS, verdi: 135 500,-

2.premie: Porsgrunn Showerama 10-5 90x90 fra Namdal VVS, verdi kr 20 975,-

3.premie Gavekort kr 2 000,-

Hvert lodd koster kr 250,- pr. stk og det selges max 1000 lodd.
Snøscooteren står utstilt hos Hjelde Maskinservice så ta turen dit for å se på den. Kanskje blir du en av vinnerne????

 

Hvorfor:

Lotteriet går til inntekt for opprustning av klubbhuset i Viosen. Vi har blitt tildelt penger av Gjensidigestiftelsen og Sparebank1 SMN til formålet, men vi trenger også DIN hjelp.  

Dersom vi ønsker å bevare aktiviteten i Viosen er vi avhengige av å ha et klubbhus som fungerer til sitt formål og kanskje til og med kan fylle nye formål. Det er delvis råte i bygget, kjøkken er utdatert, ytterkledning og vinduer må skiftes, vegger skal flyttes og oppholdsrommet og kiosken må pusses opp. 

Snåsa IL ønsker også å bevare tilbudene våre som et økonomisk lavterskel-tilbud. Det vil si at laget ønsker å ha lavest mulige avgifter slik at flest mulig barn og unge har anledning til å delta i idrett og annen organisert aktivitet i idrettslaget.

Praktisk informasjon: 
Medlemmer av Snåsa IL kommer rundt i Snåsa og selger lodd på dørene. Det blir salg på Coop Prix og Coop Marked Breide i helgene fra slutten av januar. Det vil også være mulig å kjøpe lodd hos Hjelde Maskinservice. fra mandag 27.jan.

Bor du ikke i Snåsa og ønsker å kjøpe lodd kan du sende sms til Lars Ketil Aasland på tel: 40605281 så ordner han et eller flere lodd til deg.

Usolgte lodd er ikke med i trekningen. Siste salgsdag er 20. mars 2020. Trekning 25. mars og kunngjøring 1. april.

Trekningen kunngjøres på hjemmesiden til Snåsa IL, www.snasail.no og facebooksiden + lokalavisen Snåsningen. Vinnerne kontaktes og premier hentes hos Snåsa Idrettslag, Bygata 19, 7760 Snåsa. Uavhentede gevinster tilfaller lotteriet 3 måneder etter kunngjøring av trekning. 


Vi ønsker å rette en stor takk til våre sponsorer Hjelde Maskinservice AS og  Namdal VVS som er med på vinterlotteriet.

0 Kommentar

Påmelding fotballsesongen 2020

Postet av Snåsa IL den 12. Nov 2019

Vi ønsker gamle og nye spillere velkommen til å melde seg på fotballsesongen 2020. Vi kan tilby seriespill for 4./5.trinn og opp til G/J-16. Bindende påmelding da vi melder på lag i kretsens seriespill. For spillere under 4.trinn, ned til 2014-kullet, vil det bli ny runde med påmelding til våren, men dere må gjerne melde dere på allerede nå.

 

Frist for bindende påmelding: 22. nov 2019.

Ved spørsmål, ta kontakt med Linda L på nr 95158512.

 

Meld deg på her:  https://snaasail.weborg.no/event/28
0 Kommentar

Flott helg med Camp Øverbygg

Postet av Snåsa IL den 22. Okt 2019

Forrige helg, 19.-20.okt, arrangerte Snåsa IL Ski Camp Øverbygg. Det var en helg med fokus på barmarkstrening i Ismenningen Fjellstuggu.

Ungdommene var samlet for å trene, bygge vennskap og positive relasjoner mellom de som er med i skigruppa. Totalt var det 15 ungdommer med og det var et variert program.

Lørdag ble de kjent, hadde basistrening og orientering. Søndag var det teknikktrening og lek. Noe av det de gjorde var tur til Moliklumpen, springing i myr, tallstafett, teknikkøvelser, spenst og styrketrening.  

I løpet av helga hadde de flere forskjellige trenere, både voksne og ungdommer. For ungdommene som har idrettstrenerledelse på skolen så vil dette inngå i skolearbeidet. Trenere var Marit Strand, Line Okkenhaug, Albert Riseth, Kristian Oleander Falmår, Odin Brøndbo-Tronstad og Nils Erik Fossum med bistand fra skigruppa.

 

Snåsa IL Ski har vært heldige og fått med selg flotte samarbeidspartnere på denne helgen. Øverbygg sponset overnattingen i Ismanningen Fjellsttuggu, mens Nortura og Produsentlaget Tine sponset maten. Dette er kjempe viktig for å kunne gjennomføre en slik helg og vi takker at de støtter oss og spesielt alle ungdommene som hadde en super helg.

 Kanskje blir det en slik helg neste år også.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline